Pinagtigt med besparelser til handicappede m.fl.

Det er dybt deprimerende at læse i medierne om, hvordan der for tiden skæres ned i ydelser til f.eks. handicappede børn eller i ældreplejen. Det kan vi ikke være bekendt i et velfærdssamfund, der skal tage sig godt af de svageste. Men der er meget delte meninger om, hvorden vi kan få råd til t gøre det bedre. Nogle mener at skatten skal op, særligt for de rigeste, eller at skatten for virksomheder skal sættes op. - Desværre hjælper det ikke nok. - Det gør det kun værre. Vores problem i Danmark er, at vi sidder fast i velfærdsfælden. Der er idag under 50 % af befolkningen, der er i arbejde og derfor kan forsørge sig selv og den anden halvdel. De fleste kan se, at det er helt uholdbart.

Det, der skal gøres, lyder for nogen mennesker mærkeligt. Det er nemlig at sætte skatten væsentligt ned, så mange flere kan komme i arbejde. Det kan ske, når virksomhedernes omkostninger ved at ansætte medarbejdere bliver lavere (når skatten sættes ned). Så kan der blive ansat flere, - og samtidig får de, der er i arbejde lov til at beholde mere af lønnen. Det kan sætte noget forbrug igang, som igen kan støtte beskæftigelsen.

Det kan de allersvageste ikke gå og vente på, derfor kan det være nødvendigt at bruge flere penge i en kortere periode, indtil virkningen af skattelettelserne begynder at komme. -

Skriv en kommentar

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Det er en slags virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. Jeg skriver jævnligt indlæg på bloggen og alle er velkomne til at kommentere og diskutere. Helst med dit rigtige navn og ikke under et opfundet navn -pseudonym-. Bloggen er allerbedst, når deltagerne diskuterer med hinanden, og ikke forventer konkrete svar fra mig på deres indlæg. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.

Skal vi arbejde for mindre bureaukrati i det offentlige?

Vis resultat