Hjemmehjælperens hårde valg

FOA stiller i en stor annonce skarpt på hjemmehjælpernes hårde valg: Skal jeg undlade at tage de svageste ud af sengen idag? eller undlade at give dem det ugentlige bad? eller undlade at skifte forbindinger?

All kan blive enige om, at de ældre skal have ordentlig pleje og behandling og det skal ske med respekt og værdighed. Enhedslisten har endda opstillet 10 krav, som de mener ældre skal have opfyldt. Og jeg er fuldstændig enig i alle disse krav. 

På Social & Sundhedskolen i Skive idag ville de studerende gerne drøfte holdninger og etik med repræsentanter for de politiske partier. Men der var gennemgående noget urealistiske forestillinger om, hvordan vi kan skaffe flere penge til mere velfærd. Standardsvarene er “de rige må betale noget mere”, eller så må vi spare nogle andre steder. - Jeg er glad for at vi  i Liberal Alliance har valgt en tredje vej. Nemlig vækst. Væksten skal komme fra det private erhvervsliv. Det skal gøres mere attraktivt at arbejde (skatten ned) og at skabe arbejdspladser (selskabsskatten skal ned). Vi skal have mange flere ud på arbejdsmarkedet. Så får vi råd til bedre og mere uddannelse og bedre velfærd for de ældre. 

10 kommentarer til “Hjemmehjælperens hårde valg”

 1. Laurits Kollund

  Hvor er det trist at Social- og Sundhedsassistenterne bliver fyldt med så megen propaganda fra FOA at de kommer til at tro at deres løn er noget der nærmest falder ned fra himlen. Der er kun råd til SOSU assistenter og andre offentligt ansatte, hvis danske eksportvirksomheder skaber jobs og eksportindtægter. Så enkelt er det. Derfor burde de stemme på dig, Vibeke.

 2. Carl Løvenholt

  Hvordan tror du egentlig at vi får større vækst?
  Jeg er skeptisk over for at sænke personskatten til 40%, i hvertfald hvis det sker i ét hug. Men hvis man afskaffede selskabsskatten i fx 10 år ville det strømme til med virksomheder. Det ville ikke koste alverden, men det ville virke!

 3. Fatima Andersen

  Ville det ikke være en idé hvis virksomhederne holdt åbent hus sådan at de offentligt ansatte, fx SOSU assistenter) kunne se hvordan en “rigtig” virksomhed arbejder?
  Det ville måske hjælpe dem til at forstå hvor vigtigt det er at vi får skabt flere jobs i de private virksomheder i Danmark.

 4. Eva Bendix

  Mener at det er vigtigt ikke at undervurderer sosu.hjælpeer og sosu.hjælpere.
  Tror godt de kender til vilkårene på det private arbejdsmarked og for de fleste vedkommende kan de sagtens forholde sig til FOAs såkaldte “propaganda”.

  De har en vigtigt funktion i velfærds Danmark og de arbejde til en ringe løn og mange at steder med kummerlige arbejdsvilkår.
  De kvinder og få mænd, som knokler for at “gøre en forskel”. De fortjener anerkendelse og respekt for deres arbejde.
  Tænker at det en vigtigere faktor for dem end mere i lønposen.

 5. Heinz Petersen

  Jeg tror mange offentligt ansatte ville stemme Liberal Alliance, hvis I kunne forklare dem at mere vækst i den private sektor er det der skal til for at de også kan få løn om nogle år.

 6. Henry A. Pedersen

  Jeg er offentligt ansat og helt ærligt træt af det. Jeg er træt af alt det management snak og kontrol. Du siger at du vil modarbejde bureaukratiet, men hvad kan du reelt gøre ved det hvis du bliver valgt ind i Folketinget?

 7. Ida Christiansen

  Jeg har det på samme måde som Henry A. Pedersen. Jeg er på et sygehus og der laver vi snart ikke andet end at udfylde skemaer og sidde bag skærmen. Når sygehusene drives af regionerne hjælper det jo ikke meget at vi får dig i Folketinget. Hvad kan du gøre?

 8. Jette jakobsen

  Skemaer og it udskrifter, er “bevis” på jeg gør mit arbejde godt? Ikke de mennesker, jeg skal hjælpe, dem er der ingen som ser på. Er de glade og tilfredse, har de en god hverdag, får de mad som de kan lide?? Arme mig..hvis jeg glemmer et skema..trist det er blevet sådan!

 9. Jette jakobsen

  Det kan ses alle steder, hvis jeg glemmer ( eller ikke har tid) til noget på pc eren, men ikke hvis jeg må springe noget over ved de mennesker, jeg får løn for at hjælpe. Heldigvis er jeg blevet så gammel, at jeg ved hvad der er rigtig og forkert, når opgaver må vælges til og fra, desuden holder jeg af mit arbejde og menneskerne jeg skal hjælpe, så jeg bruger sund fornuft, og lever med den risiko det kan give, men sjovt er det ikke. Det er heller ikke nemt overfor unge og elever, jeg kan jo oplære dem i ulydighed? Et dumt system, er vi blevet pålagt

 10. Henny Laursen

  De høje herrer på Christiansborg tror vist at hjemmehjælpere er robotter. Vi er rigtige mennesker, vi kan tænke selv og vi ved godt at der skal penge i kassen før vi kan få løn. Jeg støtter alt hvad der kan skabe mere vækst og flere jobs. Og vi får ikke flere jobs hvis det bedre kan betale sig at udføre opgaverne i udlandet. Hvis lavere firmaskat får flere iværksættere til at starte virksomheder, så sæt den skat ned til nul. Den tæller jo alligevel næsten ikke i det store regnskab.

Skriv en kommentar

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Det er en slags virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. Jeg skriver jævnligt indlæg på bloggen og alle er velkomne til at kommentere og diskutere. Helst med dit rigtige navn og ikke under et opfundet navn -pseudonym-. Bloggen er allerbedst, når deltagerne diskuterer med hinanden, og ikke forventer konkrete svar fra mig på deres indlæg. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.

Skal vi arbejde for mindre bureaukrati i det offentlige?

Vis resultat